CNLR > Evenimente > 2016, iunie: Recompensarea excelentei limbii franceze la Bistrita

2016, iunie: Recompensarea excelentei limbii franceze la Bistrita

Vineri, 10 iunie, la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu din Bistriţa, o nouă serie de 70 de elevi din judeţul nostru a primit, intr-un cadru festiv, dilomele DELF (Diplôme d'Etudes de Langue Française) obţinute in sesiunea februarie 2016. Institutul Francez Cluj-Napoca, reprezentat prin directorul Benoȋt Bavouset şi directorul de cursuri Mihaela Popa, au oferit personal diplomele tuturor elevilor, in prezenţa părinţilor şi profesorilor de la clasă.


Totodată, cu această ocazie, a fost dezvelită o placă ce oficializă parteneriatul dintre Institutul Francez şi Colegiul Naţional Liviu Rebreanu, ȋn calitate de centru delocalizat pentru susţinerea acestui examen. Domnul director Benoȋt Bavouset a ţinut să-i felicite pe toţi participanţii subliniind performanţa deosebită a centrului Bistriţa, unul din cele mai mari din Transilvania, dar, mai ales, centru cu cea mai mare rată de reuşită (peste 85%) şi cu cele mai bune rezultate obţinute de-a lungul celor 6 ani, de când se organizează acest exanem la Bistriţa.


La eveniment au participat si dl Constantin Rus, director al Colegiului Naţional Liviu Rebreanu, care a remarcat calitatea actului didactic şi a mulţumit părinţilor pentru sprijinul acordat, d-na Monica Buboly, prezentă la eveniment in dublă calitate, de inspector de limbi moderne la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi profesor de franceză care a prezentat oportunităţile de studii şi de carieră pe care obţinerea acestei diplome le deschide.

Felicităm ȋncă o dată elevii şi profesorii care i-au pregătit şi indrumat spre acest examen şi mulţumim părinţilor pentru susţinere şi pentru participarea la acest eveniment care ȋncununează reuşitele unei echipe.

ALBUM FOTO


Alice Trif,

profesor limba franceză, coordonator centru DELF Bistriţa

15.6.2016 Florentina Danci.