CNLR> Anunțuri > Psihoterapie cognitiv-comportamentală pentru copiii care au probleme de anxietate și/sau depresie

Psihoterapie cognitiv-comportamentală pentru copiii care au probleme de anxietate și/sau depresie

Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță posibilitatea participării gratuite a copiilor cu probleme de anxietate și depresie la un program de psihoterapie gratuit, program coordonat de prof. univ.dr. Anca Dobrean.

Problemele de anxietate și depresie sunt frecvent întâlnite în rândul copiilor și adolescenților, iar adesea ele rămân netratate fiind ulterior asociate cu o serie de consecințe negative pentru elevi, familie, școală. Cel mai adesea grijile exagerate, lipsa încrederii în sine, perfecționismul, tendința de catastrofare, acuzele somatice, schimbările programului alimentar sau de somn, tristețea exagerată, iritabilitatea pot fi semne care indică prezența unor probleme emoționale care pot fi tratate de specialiști în sănătate mentală.

Programul oferă psihoterapie cognitiv-comportamentală pentru copiii cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani care au problemele de anxietate și/sau depresie. Psihoterapia se desfășoară online, în cadrul unei platforme securizate. Intervenția a fost dezvoltată de o echipă de psihologi clinicieni, psihoterapeuți și ingineri din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie și Universitatea din Linkoping, Suedia, cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii, CNCS - UEFISCDI, numar proiect PN-III-P4-ID-PCE-2016-0861, director de proiect dr. Anca Dobrean.

După obținerea acordului parental, copiii vor fi evaluați pe baza a unui chestionar privind emoțiile și comportamentele lor în ultimele 6 luni, apoi vor fi invitați împreună cu părinții la un interviu telefonic. În urma evaluării, copiii care au probleme emoționale vor beneficia gratuit de o intervenţie psihologică inovativă, livrată online, pentru tratamentul acestor probleme.

Pentru a accesa programul de intervenție, părinții interesați pot accesa linkul http://bit.ly/SREBTonADP sau pot trimite un e-mail la adresa emad.rebt@gmail.com.

8.4.2020 Florentina Danci.

Pagini anexe

Mai mult