CNLR> > 2014 - Proiectul educațional „Istoria de lângă noi”

2014 - Proiectul educațional „Istoria de lângă noi”

În data de 3 martie 2014, elevii clasei a IX-a F de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu", sub coordonarea profesorilor Chiș Silvius Ovidiu și Luca Ioan, au participat la lecția cu tema „Bistrița - oraș medieval", desfășurată la Muzeul Județean BN.
Plecând de la analiza exponatelor din colecțiile Muzeului Județean, elevii au aflat informații noi despre întemeirea orașului Bistrița, topografia orașului în Evul Mediu, ocupațiile și modul de viață ale locuitorilor.
Activitatea a urmărit să le dezvolte elevilor implicați capacitatea de a înțelege mesajul surselor istorice, de a utiliza adecvat coordonatele spațiale și temporale relative la un subiect istoric și să le permită acestora să recunoască perspectivele multiple asupra faptelor și proceselor istorice, utilizând surse istorice diverse.

 


În data de 17 martie 2014, elevii claselor a IX-a F si a IX -a A de la Colegiul National "Liviu Rebreanu", coordonati de profesorii Chis Silvius Ovidiu si Horga Adina, au efectuat o vizita la Biserica Evanghelica Bistrita.
Cu aceasta ocazie, elevii au aflat noi informatii despre istoricul si etapele de constructie ale Bisericii Evanghelice, si au putut sa aplice cunostintele dobandite in sala de clasa referitoare la stilul gotic.
Activitatea a urmarit sa le dezvolte elevilor implicati capacitatea de a recunoaste un context cultural si istoric, de a intelege mesajul surselor istorice vizuale si de a apprecia valorile trecutului prin raportare la actualitate.

 

7.5.2021 Florentina Danci.

Pagini anexe

Mai mult