CNLR> Prezentare > Plan școlarizare > Înscrierea în învățământul primar, an școlar 2022-2023

Înscrierea în învățământul primar, an școlar 2022-2023

     Album foto - Şcoala Primară 

Informații utile privind înscrierea în clasa pregătitoare, an școlar 2022-2023

Circumscripția Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița


Metodologia și calendarul înscrieriii în învățământul primar pentru anul școlar 2022-2023 au fost aprobate prin ordinul de ministru 3.445/17.03.2022

Înscrierea în învățământul primar se face în baza metodologiei specifice, aprobată de Ministerul Educației.

Astfel copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

Atenție! Completarea cererii de înscriere nu garantează înscrierea copilului dumneavoastră în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de a vă prezenta la unitatea de învăţământ unde doriţi înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării acesteia. Acest formular vă permite doar să vă prezentați la secretariatul școlii cu datele copilului precompletate, scurtând timpul de așteptare al tuturor.

27.5.2022 Florentina Danci.

Pagini anexe

Mai mult