Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceste comunicari reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceste comunicari.
SESIUNE DE FORMARE ȘI ÎNVĂȚARE ,PE TERMEN SCURT, CU ELEVI ȘI PROFESORI
DIN COLEGIUL NAȚIONAL"LIVIU REBRAENU"BISTRIȚA,LA OSTRAVA -CEHIA
30-NOIEMBRIE-6 DECEMBRIE-2014
Dimineața de 30 noiembrie 2014, a fost plină de emoții pentru patru elevi și doi profesori "rebreniști" care plecau intr-un proiect european spre o țară cu multe valențe europene.
Proiectul "UNESCO HERITAGE" din cadrul programului ERASMUS+, scris și coordonat de către doamna profesoara Alina Gîmbuță, se derulează pe perioada 1 septembrie 2014 - 31 august 2016 având drept scop cooperarea şi inovarea bunelor practici, pentru cele șapte țări implicate în proiect (Portugalia, Croația, Italia, Grecia, Turcia, Cehia, Romania).
A demarat cu o întâlnire de lucru, vizită transnațională, în luna noiembrie, organizată de Colegiul Național "Liviu Rebreanu", în urma căreia au fost stabilite etapele sesiunilor de formare și învățare.
Prima, dintre acestea, a fost cea din Cehia, în orașul Ostrava, la Zakladni Skola. Cei patru elevi participanți au fost: Iurișniți Robert, Toniuc Horea, Runcan Alexandra, toți din clasa a XII-a C, profilul ştiințele naturii - bilingv și Titieni Alexandru, clasa a IX-a G, secția germană iar cele două profesoare însoțitoare: Dorina Manta, științe sociale, dir.adj. al Colegiului și Doina Petrean, geografie.
Pagini anexe
Mai mult