CNLR> Biblioteca școlară > 2016, februarie: Atelier de lectură: Ioana Nicolaie - Ferbonia

2016, februarie: Atelier de lectură: Ioana Nicolaie - Ferbonia

Luni, 8 februarie 2016, chiar în vacanță, au răspuns invitației noastre la „Atelier de lectură: Ioana Nicolaie- Ferbonia" mulți elevi și multe învățătoare.

„Ioana Nicolaie a știut dintotdeauna că se va face scriitoare. Îi place să-i asculte pe cei din jur, să citească și să spună povești. A scris, de aceea, patru volume de poezie și două romane. A luat premii, a fost tradusă și a fost invitată la numeroase evenimente culturale în țară și în străinătate. Pasiunea ei cea mai mare este să se plimbe prin lumi fantastice. Cum nu vrea să țină doar pentru ea ce vede acolo, a migălit Aventurile lui Arik și Arik și mercenarii, două feerii vioaie și hazoase. Cât despre Ferbonia, i-a plăcut atât de mult s-o descopere, încât nu bagă mâna în foc că n-o să plece curând în altă aventură."

Pentru mai bine de o oră, Ioana Nicolaie s-a jucat cu imaginația celor de 9-10 ani - și nu numai- din CNLR. Am aflat cu toții, cum cred copiii că arată un scriitor, am aflat ce fac copiii de 10 ani în Ferbonia și desigur am oftat cu Dragomoti până a reușit să... dar nu spun mai multe. Desenele cu animale fantastice, fragmentele din Ferbonia, învățătoarele, profesorii, părinții și bunicii au umplut Sala Multimedia a ciclului primar din CNLR - Bistrița.

În așteptarea lui Arik, îi mulțumim mult Ioanei pentru minunata zi de vacanță.

                                                                                                  Alina Creț, bibliotecar CNLR 

Galerie foto

23.2.2016 Florentina Danci.

Pagini anexe

Mai mult