CNLR> Proiecte, programe > Proiecte ERASMUS > ERASMUS+ 2014-2016 UNESCO HERITAGE > 2016, mai: Made for Europe - Locul I pentru proiectul Erasmus+ UNESCO Heritage

2016, mai: Made for Europe - Locul I pentru proiectul Erasmus+ UNESCO Heritage

 

        

 

 

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceste comunicari reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceste comunicari. 


Colegiul Național Liviu Rebreanu, Bistrița a câștigat locul I la etapa națională a concursului Made for Europe, desfășurată la Satu-Mare, în perioada 21-24 mai 2016, cu proiectul Erasmus+, UNESCO heritage, coordonat de doamnna profesoară, Dalia Chira.

Made for Europe, aflată la a X-a ediție, este o competiție cuprinsă în Calendarul concursurilor școlare finanțate prin programe europene în vederea valorizării și promovării experiențelor acumulate de unitățile de învățamânt preuniversitar în derularea proiectelor și programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

La competiție au fost susținute peste 100 de proiecte europene din toată țara, în cadrul căreia au fost prezentate produse finale obținute în urma derulării activităților și sesiunilor de formare și învățare.

Eleva Emilia Hangan, clasa a XII-a, profil matematică-informatică, de la Colegiul Național Liviu Rebreanu, Bistrița,  a prezentat un kit de șase materiale didactice auxiliare în format electronic (patru hărți interactive, un puzzle electronic și o lecție electronică), realizate în cadrul proiectului Erasmus+, UNESCO heritage. Acestea reprezintă materiale auxiliare electronice care vor fi utilizate drept resurse în scopul implementării unei curricule, European identity- part of world heritage, ce va fi realizată la finalul proiectului. Produsele pot fi accesate în mod gratuit pe internet:

1.Zeemap Romanian Unesco heritage drawings;

 https://www.zeemaps.com/map?group=1914640

2.Zeemap European Unesco heritage drawings;   

 http://www.zeemaps.com/view?group=1408077&x=4.916211&y=43.638171&z=14

3.Zeemap Romanian Unesco heritage photo hunting;

 https://www.zeemaps.com/map?group=1913747

4.Zeemap European Unesco heritage photo hunting;

 https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=z-oRy5H-3LF0.kl9vRB3rzXiA

5.Unesco heritage electronic puzzle;

 http://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3581132dde14&pieces=25

6.E-lesson-Danube Delta, part of national heritage 

 http://cnlr.ro/lectie_Erasmus/

În realizarea produselor, atenția elevilor implicați s-a focusat pe cunoașterea valorilor românești și europene din patrimonial tangibil și intangibil, dezvoltându-și astfel, competențe cheie de comunicare și de lucru în echipă, dar și de studiu individual; nu în ultimul rând, aceștia și-au activat cunostințele de limbă engleză și IT. În ceea ce îi privește pe profesorii participanți la proiect și nu numai, aceștia au dezvoltat abilități de predare inovative, au acumulat experiențe noi și au fost încurajați să folosească metode de predare non-formale incitante și interesante.


                                   Dalia Chira, coordinator proiect Erasmus+

                                                           UNESCO Heritage

Made for Europe - Prezentarea proiectului UNESCO HERITAGE

ALBUM FOTO: Festivitate premiere Concurs Naţional "Made for Europe"

16.1.2017 Florentina Danci.

Pagini anexe

Mai mult