CNLR> Prezentare > Resurse umane > AD HONOREM EMERITUS > Titieni Minerva

Titieni Minerva

 

S-a nascut la 24.08.1947 in comuna Teaca, jud. Bistrita Nasaud. Mama Lucia Galateanu invatatoare si tatal David Galateanu profesor de biologie- geografie. 

Incepe scoala generala la Teaca, apoi urmeaza Scoala Medie Mixta din Bistrita (actualul C.N."Liviu Rebreanu") , sectia reala in clasa profesorului diriginte Florescu Atanasie dupa care continua studiile la Facultatea de chimie din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj .

Din 1971 incepe cariera de profesoara de chimie la actualul Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita devenind colega cu fostii ei profesori de liceu. A predat chimia fara intrerupere pina in 2005 cand iese la pensie.

O lunga perioada de timp, a fost sefa catedrei de chimie pina la terminarea activitatii didactice si s-a dedicat cu multa abnegatie scolii si educatiei multor generatii de elevi. Datorita pasiunii cu care a predat, multi elevi s-au decis sa urmeze facultati legate de aceasta materie : chimie, medicina, farmacie si altele.

In afara catedrei, a avut responsabilitati in cadrul cercurilor de chimie, in organizarea olimpiadelor si concursurilor scolare la nivel de municipiu si judet. Elevii pregatiti la chimie au obtinut multe premii si mentiuni la olimpiadele pe municipiu si judet precum si participari la faza nationala rasplatite in unele cazuri cu mentiuni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.4.2011 Florentina Danci.

Pagini anexe

Mai mult